ZIT STICK

   Det var ju ett litet tag sedan den här produkten lanserades men jag behövde ju testa den på några finnar så det är därför det har tagit lite tid för mig att recensera:) Den heter alltså Zit Stick och kommer från märket Glossier – och är en punktbehandling för finnar. Man älskar ju designen som ser ut som en white-board penna, eller?!

De verksamma ingredienserna är salicylsyra, tea tree olja samt capryloyl salicylic acid(ett derivat från salicylsyra) och formulan är vit och relativt tjock i konsistensen. Jag tycker verkligen att den funkar! Nu har jag haft ganska många små orenheter och dagen efter jag använt den är dom helt borta – så hurra för det!

Nu till det jag gillar mindre med produkten – det är faktiskt utförandet. Pennan är otroligt svårdoserad och det kommer gärna ut alldeles för mycket produkt när man rullar ut innehållet. Och den runda metallkulan är helt onödig enligt mig, du vill ju bara ha en ytterst liten mängd på ett ytterst litet område och då förstå jag inte varför man ska hålla på och rulla runt det? Det står även att den ska bli transparent när den torkat men det är nog bara om man haft otroligt lite produkt. Även nr min torkade var det en vit prick men det kan ha haft att göra med att jag applicerat för mycket – åter igen pennans fel då den är svårdoserad.

Själva innehållet fungerar verkligen så frågan är om man kan bortse från hur dålig pennan är? Kanske faktiskt:)

Den kostar 150kr och finns att köpa på Glossiers hemsida.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *