BUDGET BEAUTY

Hej mina vänner! Jag trodde att jag hade publicerat det här inlägget igår men hade glömt trycka på knappen. Mitt huvud alltså haha. Men nu får ni det idag istället! Jag har på förfrågan satt ihop några beauty-budget-tips där jag delar med mig av några knep på hur man kan hålla nere minusposterna på skönhetskontot. Som vanligt är det bara att hojta till om ni har några frågor!

EXFOLIERA UTAN PRODUKTER
Jag har tidigare skrivit om ett produktfritt tips när det kommer till att exfoliera huden, det hittar ni här(klick!). En annan smart sak är att även använda en fuktad handduk med lite olja på och massera huden försiktigt – det här fungerar givetvis superbra även på torra läppar.

FÅ PRODUKTERNA ATT VARA LÄNGRE
Ofta använder vi mer produkt än vad vi behöver, om du sparar in på mängden du använder så håller, inte helt oväntat, dina produkter längre. Nedan ser ni en liten karta på hur mycket man i regel bör använda av sin produkt – den har jag lånat av L’Oreal.

NYTT LIV TILL MASCARAN 
När mascaran håller på att ta slut och torka ut så kan man addera ett par droppar av ögondroppar/linsvätska – då får den en välbehövlig fuktboost som gör att du kan använda den en stund till.

PARYMBOOSTA
Parfym är ju en sån där dyr produkt som man helst inte köper allt för ofta. Om du återfuktar huden med en doftfri lotion innan du sprayar på så blir den mer effektfull och sitter kvar längre på huden.

BYT UT TORRSHAMPOT
Kroppspuder fungerar faktiskt ganska bra som torrschampo! Om du har mörkare hårfärg kan man addera lite kakaopuder så att det smälter in bättre.

BUDGETMÄRKEN
Jag vet att det finns en massa recept på hemmagjorda masker, cremer etc men då jag inte är speciellt insatt i det här ämnet och att det är lätt att det blir fel så vill jag hellre rekommendera budgetmärken som faktiskt har riktigt bra produktutbud. The Ordinary är ett märke med jättefina produkter till ett pris som inte landar på mycket högre än vad en hemgjord variant skulle göra. Inom makeup finns det mycket att välja mellan, ta H&Ms produkter som ett exempel! Jag skulle kunna rada upp fler budgetvarumärken i ett separat inlägg om ni vill?

1 kommentar

  1. Åh! Har flyttat och fixat och varit på tusen platser i kroppen och huvudet denna veckan. Blev så otroligt glad när jag såg att detta inlägget hade kommit! Fy vad fint! Tack!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *