MY NEW DESK!

Jag lovar att det här inte ska utvecklas till en inredningsblogg men jag måste bara få visa upp mitt nya skrivbord haha! Jag köpte ju det från Blocket och sen har jag målat om det i en färg som gifte sig mer med nyanserna i vår lägenhet. Det är ju klart lite jobbigare att måla om en möbel med så mycket små snirklar och detaljer men tycker ändå att det var relativt enkelt gjort – och så himla värt det! Jag var inte helt säker på hur man gjorde när man målade om så jag kollade upp både på nätet och i målarbutiken – tänkte dela med mig av mina steg här också ifall ni kanske funderar på att måla om något därhemma – det gör ju en så stor skillnad och ibland kanske man kan byta färg istället för en hel möbel. Vas tycker ni?

SÅ HÄR MÅLAR MAN OM EN TRÄMÖBEL: 

Här har ni skrivbordet före: 


Steg 1, SLIPA:
Det första man gör är att sandpappra, man behöver inte köra så mycket(det är klart beroende på hur sliten färgen är under) utan mest rugga upp så att färgen fäster bra. 

Steg 2, TA BORT DAMM: 
I nästa steg måste man ta bort allt damm. Jag valde att först dammsuga bort det värsta och sedan torka av med en fuktig trasa. Det är mycket som släpper även fast man inte slipar så hårt!

Steg 3, TÄCK PARTIER: 
Nu täckte jag över alla metallknoppar som jag inte ville skulle få färg på sig.

Steg 4, GRUNDFÄRG: 
I nästa steg målar du på en snickerigrundfärg. Jag varvade med en roller och pensel då jag inte kom åt vissa detaljer med rollern. Det här första steget krävde egentligen mer noggrannhet då alla gröna partier skulle täckas över. Även fast den blir lite flammig som ni kan se på tredje bilden nedan.


Här är bordet grundmålat! 

Steg 5 MÅLA MED DIN UTVALDA FÄRG:
I sista steget målar du med din utvalda snickerifärg -jag valde en ljus beige ton som ni kan se på bilden nedan. Jag målade faktiskt bara ett lager färg för det behövdes inte mer efter jag använt grundfärgen. Jag är så himla nöjd! Ska bara ta bort pyttelite väg som fastnat på handtagen sen är det helt perfekt!

1 kommentar

  1. Fint!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *