LÄSARFRÅGA; TVÄTTA ANSIKTET

Hej! Är det någon särskild anledning till att du har väljer att inte tvätta ansiktet på morgonen? Läste att du var på Pixis event där även Caroline Hirons medverkade. Enligt henne är ansiktstvätt på morgonen något alla ?bör? göra, som en del i att förbereda huden för make up m.m.

Hej Sofia! Varje gång man tvättar huden med vatten så torkar man ut den och ändrar dess naturliga ph-balans. På kvällen är det dock viktigt att tvätta den ordentligt då det samlats en massa orenheter under dagen som påverkar huden negativt. När man låtit en ren hud återhämta sig under natten så ser jag ingen anledningen till att hålla på att tvätta och skölja med en massa vatten. Anledningen till att jag använder en återfuktande och balanserande toner på en bomullstuss istället är att jag tycker att det kan vara skönt att få upp fuktnivån och samtidigt dra bort eventuella döda hudceller som bildats under natten, innan jag ska applicera mina hudvårdsprodukter. Det är därför jag väljer att göra så istället för att tvätta huden igen. Men det finns ju så klart olika åsikter om hur man bör göra och det är ju även beroende på vilken hudtyp man har. Om det funkar bättre att tvätta tv gånger ska du givetvis göra det! Kram S

1 kommentar

  1. Helt ärligt, är man lät så är detta ca bästa hudvårdstipset. Att ta lite toner på en bommulsrondell känns mycket lättare än att tvätta och löddrar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *