NYTTIG KLADDKAKA

Alltså hörrni. Jag dör för den här nyttiga kladdkakan! Den är till och med pojkväns-approved så då kan ni tänka er hur god den är. Jag snappade upp receptet från Alexia  så kan inte ta åt mig äran för det här mästerverket. Här kommer i alla fall receptet. Ska göra dubbelsats i helgen så den räcker riktigt länge haha – den är ju faktiskt ändå så pass nyttig att den passar som mellanmål. Eller hur?!

2st ägg
10 urkärnade dadlar
50g smält kokosolja(jag använder en eko kallpressad som är smak och doftfri här)
1dl mandelmjöl
3msk kakao(jag använder en RAW kakao som är så god här)
1tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
En näve mandlar

1. Sätt på ugnen på 175C°
2. Smält kokosoljan och om det behövs, kärna ur dadlarna.
3. Kör alla ingredienser i matberedaren så det blir en slät smet.
4. Smöra en passande form med lite kokosolja eller annat valfritt fett.
5. Finhacka nötterna, jag mortlade mina och strösslade på toppen innan jag satte in i ugnen bara.
6. Grädda i ugnen omkring 15 min – den ska vara kladdig så kolla av lite efterhand – det beror lite på vilken form man använder hur fort det går.

Et voilá! Nu har du världens smarrigaste kladdkaka att mumsa på!

I eftermiddag ska jag få testa en ny behandling som tydligen ska vara lite som naturlig botox – är så spänd på den och ni ska självklart få uppdatering efteråt. Så håll utkik!

4 kommentarer

 1. Tror att det är extra viktigt att kokosoljan verkligen är smak o doftfri för tror jag annars att det kan ta över smaken och inte bli lika behaglig i smaken.
  undrar om man kan ta något annat än dadlar om man nu inte gillar dadlar av någon anledning,

  1. Susanne Barnekow

   Hej Erika, om man gillar kokossmaken så är det nog att föredra. Testa både med smak och utan och tyckte den blev jättegod med smak också faktiskt! Det kan du säkert men du smakar ju inte dadlarna utan de funkar ju endast som sötning. Kram S 🙂

 2. Så gott, det ska jag prova! På tal om något helt annat: har du något mer att säga om Nuface? Någon utvärdering? Är lite sugen på att prova den…

  1. Susanne Barnekow

   Det måste du, den är himmelsk!:) Har faktiskt inte kört den på ett tag, måste börja igen. Den fungerar ju verkligen för stunden vilket borde tala för att det blir bra resultat i förlängningen också:) Stor kram S

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *