LÄSARFRÅGA; HUR FÅR JAG LYSTER?

-INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR-


Den här bilden är tagen i somras när min hud mådde ovanligt bra. 

Hej! Jag tycker att det är så svårt att jobba fram lyster i huden så här års. Vad ska man göra? Har du några bra tips?

Det här med att få till glow när det är vinter och huden bara inte vill samarbeta…nu börjar min hud stabiliseras men jag vet hur det kan vara när den fjällar och inte mår sitt bästa. Jag har ju tidigare gjort en guide här på bloggen med mina bästa tips på hur jag får fram lyster i huden. Lägger in den här igen så hoppas jag att det kan hjälpa dig få fram lite välbehövlig glow:)

EXFOLIERA
När du exfolierar tar du bort döda hudceller som ligger på ytan och kan skapa ett glåmigt intryck, när du får bort dem kommer den friska huden fram och ytan blir jämnare och finare. Du får inte bara en ökad lyster utan det blir även lättare för dina produkter att göra sitt jobb. Det finns vissa typer av exfolieringar som går djupare ner och löser upp orenheter och talg i porerna, det gör att porerna kan dra ihop sig och effekten blir en jämnare hud med utseendet av  mindre porer och mer lyster. Det finns många olika typer av exfolierande produkter – allt från rengöringar till masker och scrubbar. Se till att du väljer en som passar din hudtyp och använd med jämna mellanrum – men var rädd om huden så att du inte överexfolierar och istället skadar den. En favorit som är skonsam nog att använda varje dag och ger en fantastiskt lyster är Dermalogicas Daily Microfoliant här(klick) men jag använder även syror där jag har en favorit från Paulas Choice som gör underverk, den heter Skin Perfecting 2% BHA Liquid och är fantastisk för att rensa upp i porerna. Jag har även en annan produkt som heter Liquid Gold från Alpha-H som innehåller glykolsyra och verkar genom att rensa upp och göra huden otroligt uppstramad och glowig, den kostar 180kr och finns att köpa här(klick!). Om du inte är så mycket för produkter kan du läsa mitt helt produktfria exfolieringstips här(klick!).

ÅTERFUKTA
Se till att ge din hud ordentligt med fukt! Använd ett fuktgivande serum och dagkräm som hjälper din hud att hålla en bra fuktnivå över dagen. Jag använder även en återfuktande mask minst 2-3ggr/ veckan. En prisvärd mask som även fungerar rengörande är LCC City Living Mask, finns att köpa här(klick!). Ett prisvärt serum är Cacao Moist and Mild Serum från Benton som är ett intensivt återfuktande, mjukgörande och reparerande serum baserat på hela 80% kakaoextrakt istället för vatten, kostar 259kr och finns att köpa här(klick!). När det är riktigt kallt ute kan det vara idé att låsa in fukten med en fetare creme som du applicerar som sista steg (det kan även vara bra på natten). Ceramidin Moisture Shield är en av mina vinterfavoriter, finns att köpa här(klick!). 

C-VITAMIN
C-vitamin är alldeles fantastiskt för att skapa glow! Det är en antioxidant som neutraliserar skadliga fria radikaler och ger direkt en synbar fasthet och lyster – över tid även en jämnare hudton. En av mina favoriter är ekologiska Noni Bright Vitamin C Serum från Kora Organics som finns att köpa här(klick!). 

BASEN
Se till att din basprodukt ger tillräckligt med fukt och inte blir för torr på din hud – om du plötsligt känner att din vanliga foundation inte fungerar kan du prova att blanda i några droppar olja eller serum – vips så har den fått en glowboost! Min absoluta favorit just nu är Art Decos Liquid Camouflage(klick!) som täcker otroligt bra samtidigt som den ser naturlig ut och ger en jättefin lyster. Jag älskar också att använda mineralfoundations i puderform men ett tips om man gör det är att alltid använda ett settingspray(ansiktsspray) för att snabbare få den att bli ett med huden.

SOLKYSST
Vi vet ju alla att solen inte är bra för vår hud – men i jakten på en fin lyster så kan en lätt fuskfärg vara väldigt effektiv! En oslagbart bra produkt som alltid finns i mitt badrumsskåp är James Reed H2O Tan Mist, vilket är en vårdande ansiktsmist som ger en lätt färg som inte färgar av sig på kläder och du kan applicera den ovanpå makeup(!). Finns bland annat att köpa här(klick!). 

HIGHLIGHING
För att fuska fram lite extra glow är en highlighter ett väldigt bra redskap. Applicera den över hela ansiktet eller endast över kindben, näsrygg, och amorbåge. Det finns highligtingprodukter i alla former och färger och du kan välja mellan att applicera som primer innan basen, blandat med din basprodukt eller över din foundation. Costum Enhancer Drops från Cover FX  är ett exempel på en bra multiprodukt som finns i många fina nyanser, finns att köpa här(klick!). 

SPRAYA PÅ
För att addera en naturlig lyster är ett bra knep att applicera en ansiktsspray ovanpå din makeup! Det är bra att göra för att fixera din foundation men även för att ge din hy en extra fukt- och glowboost under dagen. Om man vill maxa gloweffekten kan man välja en spray som även innehåller skimmer – M.A.Cs Prep+Prime Fix+Goldlite är riktigt fin, kostar 200kr och finns att köpa här(klick!).  

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *